Следвайте ни

Театърът започва ретециии на „Коприна“ на Александър Секулов

viber icon

Репетициите на новия спектакъл „Коприна“ на Драматичния театър ще започнат в първата половина на март. Той е по драматургичния текст на Александър Секулов, който използва едноименния роман на Алесандро Барико.

Негов режисьор ще е Диана Добрева. „Коприна“ е идейно продължение на проекта „Пътуващият човек”. Задава въпроса закъде и за какво пътуваме“, казва директорът на театър Кръстю Кръстев. 

В романа на  Алесандро Барико главният герой е френски търговец на коприна, който стига до Япония, за да докара копринени буби и се влюбва в наложницата на самурай. От Драматичен театър не издават подробности, но подчертават, че пловдивският спектакъл ще е доста по-сложно позициониран във времето и пространството.

„Укротяване на опърничавата“ по Шекспир е втората постановка, по която ще работи пловдивската трупа. Нейната премиера ще е около 20 юни.

„Сега се работи по по-друг начин, защото се случват неочаквани събития. Няма никакво забавяне на режима на работа, макар да имаше болни хора, които се възстановяваха“, каза директорът Кръстев.

Режисьор на комедията е Стойко Мурджев. В ролята на Катрина е Маргита Гошева, а като Петручио ще видим Герасим Георгиев – Геро. Другите актьори са Патриция Пъндева, Симеон Алексиев, Добрин Досев, Стилиян Стоянов, Алексей Кожухаров, Троян Гогов и др. „Кастингът е много добър и хората, които участват са големи професионалисти. Предстои едно любопитно и смело представление“, убеден е Кръстю Кръстев. 

Другата трупа, която игра „Укротяване на опърничавата“ последните години бе старозагорският театър „Гео Молев“. Той пожъна голям успех с Александра Сърчаджиева в ролята на Катрина.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

USA

USA

17.02.2021 | 20:45

В провинциален театър - провинциална драматургия.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай