Театърът тръгва от юни, играят спектаклите само на открито

След  58 дни Драматичният театър в Пловдив се връща към нормалния си ритъм, но с някои ограничения. Първата постановка след обявяване на извънредното положение ще бъде в началото на юни. Това каза пред  „Марица“  директорът на театъра Кръстю Кръстев. Спектаклите ще се играят на открито, а капацитетът на използваните места ще бъде 30%, за да се гарантира задължителната дистанция между зрителите. Античният и летният театри и лятното кино „Орфей“ са трите варианта, където ще се провеждат представленията. 

Освен това актьорите ще се изявяват и във вътрешния двор на Драматичния театър, но пред 30 души. Позволеният капацитет на останалите локации, където ще бъдат поставяни спектакли е между 360 и 700 души. 

 „Имаме възможност да поставим някои моноспектакли и представления, в които участват по-малко хора. Първо обаче трябва да видим кое открито пространство ще използваме за репетиции и възстановяване на представленията. Освен това трябва да се види и моментното състояние на актьорите. Все пак те не са репетирали няколко месеца“, уточни Кръстев. До 10 дни ръководството на храма на Мелпомена ще е готово с програмата за летните месеци – юни, юли и август. 

Не се предвижда увеличение на цените на билетите. „Хората сега нямат пари, рентабилността ще я оставим на второ място. По-важно е да се срещнем с нашите зрители“, допълни Кръстев. 

От 14 май работа ще започне и касата на театъра, където гражданите ще могат срещу върнат билет за несъстояло се представление да си получат парите. Това ще може да се случи всеки делничен ден от 11 до 14 часа и от 17 до 19 часа. Обмисля се вариант и билетът да бъде презаверен за друг спектакъл. 

Между 3000 и 5000 зрители не са успели да се насладят на избраната постановка, заради обявяването на извънредното положение. 

Снимки: Яница Марова

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?