Театър „К. Величков” ще участва с хитова постановка на фестивал в Габрово

Пиесата „Жена ми се казва Борис” ще е един от гвоздеите в програмата на десетото юбилейно издание на фестивала

Борислав НАУМОВ, "Пазарджишка Марица"

Пазарджишкият драматично-куклен театър „Константин Величков” ще участва в програмата на десетия юбилеен комедиен фестивал в Габрово с една от най-хитовите си постановки – „Жена ми се казва Борис”. Новината съобщи Невена Митева, директор на габровския драматичен театър „Рачо Стоянов”, на чиято сцена ще се играят част от пиесите, участващи във фестивала. Той ще се проведе от 15 до 19 май и ще предшества традиционния за града на хумора карнавал. И въпреки, че говорим за театър, фестивалът ще започне на сцена под открито небе – на площад „Възраждане” в Габрово с премиерата на ДТ „Рачо Стоянов” „Мнимият болен”. Това е първото от десетте представления, които ще могат да видят жителите и гостите на Габрово в петте дни на комедийния фестивал. Невена Митева коментира, че „Жена ми се казва Борис” на ДКТ „Константин Величков” е сред гвоздеите на програмата на предстоящия фестивал. В пиесата, която ще се играе на 19 май в голямата зала на ДК „Емануил Манолов“ блестят имената на любими български комедийни актьори - Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Ернестина Шинова, Дияна Любенова и Петьо Петков – Шайбата.

Премиерата на пазарджишка сцена на тази хитова пиеса на френския автор Рафи Шарт бе през февруари 2016 година. Французинът от арменски произход пише пиесата преди 15 години, без да предполага, че ще се превърне в култово заглавие, което ще разсмива хората в 52 страни от цял свят.
Режисьор на българската постановка е Владлен Александров. Скоро след премиерата Рафи Шарт идва в България и дава много висока оценка на българската продукция.

„Режисьорът е свършил страхотна работа. Стойността на продукцията също, актьорите са фантастични. Хареса ми като зрител. Бях изненадан, защото обикновено си мислим колко добри са френските или италианските режисьори, но тук в България вие имате страхотни професионалисти”, коментира Рафи Шарт пред bTv. По думите му няма разлика между пиесата в Париж и България.
Рафи Шарт казва на Владлен Александров:”Ако донесеш направеното от теб в Париж, хората ще реагират по същия начин”./Пазарджишка Марица

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?