3906

Театър "Хенд" готви куп изненади: Безплатен театър, звезден гост, уъркшоп и премиера

Изобилие от събития очаква публиката в театър “Хенд” през април

Любимият на пловдивчани театър “Хенд” стартира поредица от събития през пролетния сезон

С авторския си репертоар, фокусиран върху комедия, сатира и театрална клоунада, както и със школата по актьорско майсторство за тинейджъри, театърът привлича все повече млади хора. В продължение на тази линия през април започва “В час с театъра”- един проект, насочен изцяло към младите хора в Пловдив и срещата им с изкуството. 

750 ученици на възраст между 15 и 17 години ще посетят театрална постановка в “Хенд” безплатно. Инициативата обхваща 9 училища и ще се провежда ежемесечно до края на годината.  

Първото събитие от програмата е на 26 април от 19ч, а учениците от ОУ “П. Кр. Яворов” ще гледат не само истински добра комедия, но и ще имат възможност да се потопят в магията на театъра чрез специално подготвени за тях изненади. 

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024г. 

Друг акцент от програмата на “Хенд” през април е гостуването на световно известния български режисьор с шеметна кариера в Испания Венци Д. Костов. След успеха на филма му “Любен”, спечелил наградата на публиката на ИФФ Бургас през 2023, както и множество отличия от световни фестивали, той е в България във връзка с новия си проект. На 14 и 15 април в Града под тепетата ще проведе уъркшоп с акцент върху метода Сузуки и Гледни точки. 

Театър “Хенд” готви и дългоочаквана премиера - абсолютната класика “Червената шапка”- комедия за възрастни. Събитията са на 21 и 22 април от 19.30ч. В главната роля ще видим познато и любимо лице от музикалната рок сцена, което прави своя актьорски дебют. 

Пълната програма и повече подробности следете на страниците на театъра в социалните мрежи.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?