Следвайте ни

Тази вечер: Време е за "Мартин, Данчо и майка им"

viber icon

Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона на Камерната зала на Драмата в Пловдив довечера от 19 часа.

В постановката „Мартин, Данчо и майка им” се разказва за една жена, впримчена в убийствената рутина на ежедневието си. Жена, която в крайна сметка има нужда да излезе от своята черупка. Всичко това се случва на един от черноморските плажове. Героинята на Албена хока синовете си, дава им невинаги най-подходящите уроци по добри маниери, слуша по надутия до дупка транзистор Кайли Миноуг и Лили Иванова, гръмко говори по мобилния телефон с мъжа си и своята съседка Ваня, така че я чува целия плаж. На всички е ясно, че се опитва да се избави от комплексите си като всяка провинциалистка. Постепенно на зрителя му става жал за нея и за изтормозените й момчета.

В постановката има един символичен образ - жълтата възглавничка. Тя е причина за цялата драма и е първоначално символ на материалното, което ни държи здраво стъпили на земята. Отплувайки далеч по вълните, тя става олицетворение на волността и приключението, които ни правят способни да се освободим поне за миг от житейските проблеми.

Моноспектакълът е написан по действителен случай. От един банален житейски сюжет, благодарение на усета си към абсурдността в битието, Камен Донев успява да направи едновременно шоу и произведение на изкуството. А актрисата Албена Колева със сигурност ще взриви от смях салона с великолепната си игра.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?