Следвайте ни

Тази вечер: "Мартин, Данчо и майка им" влизат в Драмата

viber icon

Екстремна доза смях очаква любителите на театралното изкуство тази вечер. В Камерната зала на Драматичния театър сцената ще превземе актрисата Албена Колева, за да представи "Мартин, Данчо и майка им" - моноспектакъл с автор и режисьор Камен Донев. 

Обстановката ще отнесе зрителите към родното Черноморие. Всъщност под слънчевия чадър в моноспектакъла е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата ще завихри около себе си, е достатъчна да изпълни сцената и да взриви от смях присъстващите в салона.

В постановката „Мартин, Да​нчо и майка им” се разказва за една жена, впримчена в убийствената рутина на ежедневието си. Жена, която в крайна сметка има нужда да излезе от своята черупка. Всичко това се случва на един от черноморските плажове. Героинята на Албена хока синовете си, дава им невинаги най-подходящите уроци по добри маниери, слуша по надутия до дупка транзистор Кайли Миноуг и Лили Иванова, гръмко говори по мобилния телефон с мъжа си и своята съседка Ваня, така че я чува целият плаж. На всички е ясно, че се опитва да се избави от комплексите си като всяка провинциалистка. Постепенно на зрителя му става жал за нея и за изтормозените <210> момчета.

В постановката има един символичен образ ​- жълтата възглавничка. Тя е причина за цялата драма и е първоначално символ на материалното, което ни държи здраво стъпили на земята. Отплавайки далеч по вълните, тя става олицетворение на волността и приключението, които ни правят способни да се освободим поне за миг от житейските проблеми.

Моноспектакълът е написан по действителен случай. От един банален житейски сюжет, благодарение на усета си към абсурдността в битието, Камен Донев успява да направи едновременно шоу и произведение на изкуството. А музиката, която е дело на Славчо Николов от БТР, изящно допълва атмосферата. 

Началото е от 19 часа. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?