Следвайте ни

Татяна Данеберг с изложба за ценители на оригиналното

viber icon

Австрийски културен павилион продължава традицията да презентира изложби на млади творци.   На ул. "Отец Паисий" от 17 часа ценителите на съвременното изкуство могат да видят самостоятелната изложба на Татяна Данеберг. Изложбата е цялостен проект на авторката, който ще заеме вътрешността на сребърната кутия на Fluca, създавайки напластено от изображения пространство, което се превръща в своеобразна сцена. Публиката ще се наслади на авторски оригинални рисунки от Татяна Данеберг, направени върху мащабни завеси, монтирани във Fluca, така че да създават усещане за театрална среда.

Татяна работи със завеси и за предишни свои проекти. В един от тях тя създава произведения, вдъхновени от пиесата на Луиджи Пирандело „Шест героя в търсене на автор“, в която персонажите прекъсват репетиция, за да потърсят човек с богато въображение, който да завърши историята им.

Данеберг рисува картините си върху фолио, отлепва ги от подложките им, за да ги залепи към платно, като стикери. При тази процедура изображението се преобръща огледално.

Изложбата, реализирана в сътрудничество с галерия LambdaLambdaLambda, Прищина, и галерия Sariev, Пловдив, може да се разглежда до 30 август.

Татяна Данеберг е завършила Академията за изящни изкуства във Виена, Австрия. Най-новите <210> самостоятелни изложби са в  Брюксел, Прищина  и Варшава. Предстоят <210> участия в Нови Сад и Залцбург.

Fluca ​- Австрийски културен павилион е дългосрочен проект-инициатива на Фондация Отворени ​изкуства (Пловдив), Австрийското посолство в София, подкрепен от Федералното канцлерство на Република Австрия. През 202-а е част от културния календар на Община Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?