46

Търсим поети за конкурса "Добромир Тонев"

Започна събирането на творби за XII-тия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”. Както обикновено, той е анонимен, в него няма забранени теми, а условието е авторите да са на възраст до 45 години.

Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания и с които кандидатът не е участвал в други конкурси. Стиховете ще се приемат до 15 септември на адреса на отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“ в общината.

Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа неподписани стихотворения, които са отпечатани в три екземпляра. Във втори по-малък ненадписан, запечатан плик трябва да са личните данни на поета.

Представените творби, както и данните от малкия плик, задължително трябва да бъдат написани на компютър. 

Община Пловдив дава 600 лв. и грамота за Първа награда. За Вторият и третият получават по 400 и 200 лева и грамота.

Филологическият факултет на ПУ „П. Хилендарски” връчва парична награда от 200 лв. и грамота, а Радио Пловдив дава специална награда от 300 лева. Хотел „Одеон” предлага нощувка за двама.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени в деня на годишнината от рождението на поета - 15 октомври, в Културен център „Тракарт“. Конкурсът се организира от Община Пловдив и Дружеството на писателите - Пловдив. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?