49
Следвайте ни

Търновец съживи Тодор Живков, замразен от тайна организация

viber icon

Българските книжарници категорично отказват да продават книга за Тодор Живков. Затова авторът на първия художествен роман за Тото - „Авариен изход с Живков”, ще го разпространява по фейсбук.

Първият партиен лидер - Тодор Живков, стана герой на фантастичния роман на търновския журналист Михаил Михалев. „Това е първият роман, в който Живков е герой”, казва авторът.

Книгата е отпечатана още миналата година, но големите книжарници досега отказват да я продават. 

В нея има фантастични елементи и тя е базирана на това, че 60% от хората в България изпитват носталгия по социализма. Михалев работи в седмичника „Кореспондент” и е пиар на община „Сухиндол”. Миналата година е избран и за областен ръководител на БСП във Велико Търново.

„Книгата реално съживява Тодор Живков. В нея той не умира през 1998 година, а е замразен от тайна организация, която го държи в подземието под Конака в Търново.

Тя го размразява след 20 години – това е книга за криминалния преход в България”, обяснява Михаил Михалев. В „Авариен изход с Живков” има елементи на фантастика и шпионски трилър.

В романа на Михалев събуденият Тато осъжда криминалния преход. Книгата е с щастлив край - и Тато жив, и българите богати. В книгата има препратки към различни моменти от времето на социализма. Говори се най-много за събитията през 90-те години. 

Още новини и актуални събития четете в Справочник на "Марица"

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?