2374

Танцьори от 6 държави дават старт на фолклорния фестивал

Пловдив отново ще е домакин на Международния фолклорен фестивал. Откриването на събитието е от 20 ч. довечера на Античния театър. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на града, е истински дългоочакван празник в горещите летни дни. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най-емблематичните места.

В 26-ия международен фолклорен фестивал от 25 до 29 юли в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия, Турция, а от българска страна своеобразни домакини са ансамбъл "Тракия" и ансамбъл "Дилянка", който  ще чества своя 30-и юбилей със специален концерт-спектакъл.

Всяка вечер от 17.30 ч. ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където с начален час 18 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20 ч. Представления ще има и извън Пловдив.

На Античния театър в последната вечер - 29 юли, ще се състои галаконцертът и церемонията по официалното закриване на събитието. Входът за всички концерти е свободен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Браво!

Браво!

28.07.2022 | 09:09

Браво за фестивала!Радва ни всички!Нека Пловдив става сцена все на такива смислени събития!Поздравления на всички участници и организатори!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?