3906

Танцов състав “Луди Млади” ще ни представи на Международен детски фестивал в Истанбул 

Деца от 16 държави ще вземат участие в Международния детски фестивал, посветен на 23 април - Деня на детето в Турция. Фестивалът се организира от Община Буюксекир, Истанбул и е под егидата на ЦИОФФ - Международна организация, асоцииран член на ЮНЕСКО, работеща за запазването и разпространението на традиционната култура и фолклора на народите по света. 

Събитието е в периода 18 - 24 април и в него ще участват детски фолклорни танцови състави от България, Германия, Китай, Грузия, Унгария, Северна Македония, Мексико, Колумбия, Косово, Литва, Полша, Сърбия, Словакия, Украйна, Палестина, Северен Кипър и домакина – Турция.

България ще бъде представлявана от гордия носител на титлата „Представителен танцов състав на България“ към ЦИОФФ - Детски танцов състав “Луди Млади” към Народно читалище „Проф. Кирил Дженев-2018“ от Пловдив.

За да отпразнува магията на детското изкуство, фестивалът ще разгърне своите сцени на известни места в Истанбул, включително Театър на открито Harbiye Cemil Topuzlu и Artİstanbul Feshane. Посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на танцовите групи от Турция и гостуващите 16 страни, които ще споделят своята култура и традиции. 

Община Буюксекир, Истанбул и ЦИОФФ се надяват, че фестивалът ще вдъхнови младите участници да станат посланици на мира, приятелството и културното разбирателство.

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?