Танцьори от 3 държави в спектакъл от „Сцена на кръстопът”

Артисти от три държави си дават среща в Пловдив за въздействащия танцов спектакъл 

“Кръстопът на живота” на 7 септември от 21 часа на стълбите на „Каменица” на Главната. Представлението на младежи от България, Германия и Франция е част от съпътстващата програма на Есенния международен фестивал „Сцена на кръстопът”. 

„Кръстопът на живота” разказва история за хората, пречките, изборите, които срещаме на кръстопътя на живота ни, и смелостта, която трябва да намерим дълбоко в себе си. Вдъхновен от темата за приемането, проектът обединява артисти от различни държави, които да обменят опит помежду си, да творят заедно и да предадат любовта си към изкуството на публиката на 

Пловдивчани и гостите на града ще видят изпълнението на X-energy crew (Bulgaria) Euroculture (France) Combo nation (Germany).

Спектакълът е едно от интересните събития, които съпътстващата програма на фестивала „Сцена на кръстопът” ще предложи на публиката. В рамките на театралния форум ще бъдат представени книгите „Театрална география, история, личности” на Стефан Янков, „Комедиите на Шекспир между Ерос и Танатос” от д-р Петър Кауков, „Театралният път на режисьора Слави Шкаров” от Йордан Георгиев и книгата „Аз| Остава” за група Остава.

Ще видим и селекция от най-добрите сценични плакати на Радослава Боор със заглавие „Плакатът: Радост&Слава”.

Тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът” започва на 11 септември с премиерата на „По-полека” на Пловдивския театър. До 21 септември, когато е закриването на фестивала, ще видим всичко най-добро от националната театрална сцена.

„Сцената” тази година е под мотото „Театъра: невъзможното” и се случва с подкрепата на меценатското семейство – главния спонсор козметична компания Роза Импекс, КЦМ 2000, Кабиле, МАИ-ГРУП ЕООД, Атаро Клима, Ондулин.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър-Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

25.08.2019 | 07:29

Е-е-е-е съсипа го тоя град Тотев!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?