Петър Кираджийски - младокът, който покори „Пирин фолк“

Талантливият Петър Кираджийски е роден през 1998 г. в Пловдив, ала със семейството си живее в Цалапица. Името му нашумя миналата есен, когато се представи на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански с песента „Роженският манастир“ и спечели три награди - на публиката, на журналистическото жури и телевизионният зрител.

Студийните му записи се множат и вече мисли за издаването на дебютен албум.  Петър пее от малък, а вече от пет години се занимава професионално с музика. Основното си образование получава в ОУ „Паисий Хилендарски” в Цалапица. Завършва средното си образование в СУ „Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив с профил „Изкуства” - народно пеене с преподавател Здравко Мандаджиев. В момента е студент в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Музика”.

През 2015 г. за пръв път влиза в студио и записва популярни фолклорни песни, които имат своя видеореализация в телевизионния ефир. На шестнадесет годишна възраст започва да пее в заведения и на различни събития и празници. Участва на много Национални фолклорни конкурси, телевизионни предавания, радиопредавания. През 2018 г. за пръв път се престрашава да стъпи на сцената на международния фестивал "Пирин фолк" Сандански в конкурса за нова авторска песен.

В Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ миналата година се представя  на живо с песента „Роженският манастир“ и успехите на голямата сцена не закъсняват. Записва още песните „Трагнала ми е Милена“, „Буйна младост“, „Трагнало ми лудо младо“ и други. Има магнетично присъствие на сцената, което не може да остане скрито от публиката.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?