Следвайте ни

Петър Кираджийски - младокът, който покори „Пирин фолк“

viber icon

Талантливият Петър Кираджийски е роден през 1998 г. в Пловдив, ала със семейството си живее в Цалапица. Името му нашумя миналата есен, когато се представи на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански с песента „Роженският манастир“ и спечели три награди - на публиката, на журналистическото жури и телевизионният зрител.

Студийните му записи се множат и вече мисли за издаването на дебютен албум.  Петър пее от малък, а вече от пет години се занимава професионално с музика. Основното си образование получава в ОУ „Паисий Хилендарски” в Цалапица. Завършва средното си образование в СУ „Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив с профил „Изкуства” - народно пеене с преподавател Здравко Мандаджиев. В момента е студент в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Музика”.

През 2015 г. за пръв път влиза в студио и записва популярни фолклорни песни, които имат своя видеореализация в телевизионния ефир. На шестнадесет годишна възраст започва да пее в заведения и на различни събития и празници. Участва на много Национални фолклорни конкурси, телевизионни предавания, радиопредавания. През 2018 г. за пръв път се престрашава да стъпи на сцената на международния фестивал "Пирин фолк" Сандански в конкурса за нова авторска песен.

В Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ миналата година се представя  на живо с песента „Роженският манастир“ и успехите на голямата сцена не закъсняват. Записва още песните „Трагнала ми е Милена“, „Буйна младост“, „Трагнало ми лудо младо“ и други. Има магнетично присъствие на сцената, което не може да остане скрито от публиката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?