4232

Таланти от Широка лъка изнесоха концерт в Северна Македония

Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив

 

Ученици от Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка представиха концерт в Битоля, Северна Македония

Гостуването на възпитаниците от музикалното училище бе по покана на сдружение “Македонско-българско приятелство” - Битоля, за откриването на клуб „Искра“, в който ще се изучават български народни танци. 

Bъзпитaницитe нa Широка лъка изпълниxa тaнци oт paзлични фoлклopни oблacти нa Бългapия, a в кoнцepтa бяxa включeни и изпълнeния нa пeвицa oт yчилищeтo и гайдар, който впечатлил домакините с родопска сюита. Учeничecкият cъcтaв oт cпeциaлнocт „Бългapcки тaнци“ бe мнoгo тoплo и cъpдeчнo пocpeщнaт oт дoмaкинитe в Битoля в лицето на председателя на сдружението Маринела Петреска.

“Надявам се това да е началото на едно добро сътрудничество”, каза директорът на НУФИ Стоянка Тенова.

На събитието е присъствал и генералният консул на България в Битоля Николай Димитров.

След завръщането на делегацията от Северна Македония училището се подготвя за традиционния концерт, който всяка година провеждат за ​националния празник 3 март. Тази година той ще се проведе на 2 март в залата на НУФИ Широка лъка.  И този път концертът ще бъде благотворителен. Средствата ще отидат за лечението на Цвети Грамова. В началото на тази година лекарите й поставят диагнозата "множествена склероза". Намерено е лечение в Русия със стволови клетки, но необходимата сума е 105 000 лева.

Цвети е ръководител на школа “Средногорци” - гр. Пирдоп, където обучава деца и възрастни на народно пеене, народни танци и народни музикални инструменти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Александар Горенски

Александар Горенски

26.02.2024 | 11:11

Бев на концертот, многу ми се допаѓа

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?