Светлин Русев пристига ексклузивно в Пловдив с танго шоу

В Дом на културата “Борис Христов” пловдивчани и гостите на Града под тепетата ще имат уникалната възможност да се насладят на прочутото “Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО”!

Спектакълът “Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО” е посветен на най-страстния от всички танци – тангото, плаващо между надежда, насилие, любов и страст. В него участват виртуозни изпълнители, които тръгват на музикално пътешествие, за да открият нови хоризонти и да олицетворят същността на цял народ, душата на Аржентина и Рио де ла Плата. Той ще бъде представен на пловдивска сцена на 25 октомври от 19.00 часа.

Музикантите Светлин Русев (цигулка), Людовик Мишел (китара), Мариса Меркаде (бандонеон), Ромен Льокюие (контрабас) и танцьорите Жизела Паси и Родриго Руфино обединяват таланта си в един ансамбъл с изключително богатство на тембрите, който е изнесъл няколкостотин концерта в най-престижните зали и фестивали по света.

Меланхолията на бандонеона и страстните полети на струнните, сякаш разказват истории, а танцуващата двойка с нейната богата и омагьосваща хореография, интерпретира цялата магия на тангото в най-пълната му форма, изразявайки фаталността на невъзможната любов, изострените чувства и поезията на Рио де ла Плата.

Това е поредното знаменателно събитие в програмата на  XI Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” – част от Културния календар на Община Пловдив. Негов солист е изключителният цигулар Светлин Русев – концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация “Музикартисимо” и др.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ТАНГО МУНДИАЛ' 2019, Буенос Айрес

ТАНГО МУНДИАЛ' 2019, Буенос Айрес

31.10.2020 | 18:59

Световният Кампеон'2019 Максим Герасимов със Мария Василева-Маринова тангуват ПИАДЗОЛА в Цариград на "Истанбулски Султани Танго Фестивал" 2017 с Държавния Симфоничен Оркестър (плюс бандонеон!): = www.youtube.com/watch?v=AhlH2Z1OQGo = === Възрастовите граници са разтегливи, всеки бива Тангеро: = www.youtube.com/watch?v=nUhHryAMkLQ = Светлин малко провинциален "ЕКСКЛУЗИВ" без даже БАНДОНЕОН за свят, сори!

Отговори
1 0
"Истанбулски Султани ТАНГО фестивал"2017 в Цариград

"Истанбулски Султани ТАНГО фестивал"2017 в Цариград

31.10.2020 | 18:46

Световният Кампеон Максим Герасимов със Мария Василева-Маринова тангуват ПИАДЗОЛА в Цариград на "Султани на Истанбул Танго Фестивал" 2017 с Държавния Симфоничен Оркестър (плюс бандонеон): www.youtube.com/watch?v=AhlH2Z1OQGo ----------- Възрастовите граници са разтегливи, всеки бива Тангеро ако пожелае: www.youtube.com/watch?v=nUhHryAMkLQ Светлин даже нямат БАНДОНЕОН в музиката = провинциална работа...

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?