Следвайте ни

Свързаха зала "Лотос" и Природонаучния с временен тунел

viber icon

В Природонаучния музей започна пробивът към съседната зала „Лотос”. До седмица двете сгради ще бъдат свързани с временен тунел, тъй като между тях има разстояние от 1,5 метра.

„Проектът е съгласуват и одобрен от НИНКН в София и от Общината”, подчерта директорът на институцията д-р Огнян Тодоров. След като се свърже със зала „Лотос”, музеят на практика ще увеличи площта си с около 250 квадратни метра. 

До месец окончателно ще бъдат завършени трите големи аквариума на приземния етаж.

Втората седмица на октомври фирмата, която прави 3D покритие за стените, тавана и пода ще достави новото фолио. С него залата с аквариумите ще създава усещане за океанско дъно. 

В края на октомври аквариумите с обем 27 кубически метра ще са готови. „По проект аквариумите трябваше да са готови още миналата година. Заради 3D покритието това се забави”, каза д-р Тодоров.

През целия септември в зала Тропик ще тече фестивал на пеперудите. Заради тях музеят поръчва от Великобритания два пъти повече пеперуди. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?