71

Страшен скандал тресе Народния театър! Захари Карабашлиев напуска

Главният драматург на Народния театър Захари Карабашлиев е подал оставката си, става ясно от негов пост във Фейсбук. Причината е скандалът, развихрил се след протеста на режисьора Сашо Морфов, който си призна, че е изкъртил табелката от вратата на бившия пиар на ДПС Велислава Кръстева, служител на театъра в момента.

"В Народния театър „Иван Вазов“ срещнах единствено добро отношение -- от портиера до директора – и хора, с които беше удоволствие да пресечем пътища. Вчера обаче аз уважително депозирах своята оставка. Тя е свързана с конфликт, който ескалира и излезе далеч извън стените на най-високата театрална институция, като косвено и пряко засегна и мен. Ето няколко думи за решението ми, взето след седмица размисъл, разговори и опити за разрешаването на тази криза.

 
По време на разразилия се скандал името ми беше споменавано неведнъж в контекста на това, че една политическа фигура от ръководството на дадена партия може да бъде „балансирана“ с друга такава. Няма как да се съглася с това. Партийните пристрастия са право на всеки, но те нямат място нито на сцената, нито в сградата на която и да е културна институция.

Приемайки поканата да бъда част от Народния театър само преди няколко месеца, вярвах, че тя е имала единствено творческа и професионална мотивация, а не идеологическа -- мисля, че всеки в тази институция трябва да е там заради своите професионални качества, талант и заслуги, а не по партийна линия.

Аз партийна линия нямам. Своите позиции по различни въпроси изразявам публично и ясно, защото са граждански и морални. Аз съм политически необвързан и не бих желал да бъда въвличан в конфликт, който трови творческата атмосфера вътре и уронва престижа на Народен Театър „Иван Вазов“ отвън".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Тролския меринджей

Тролския меринджей

10.11.2022 | 21:54

До скапаното тролче N 656 и кухата лейка мимиту. Морална постъпка на достоен човек, но скапаната тролска СВОЛОЧ това няма как да го знае , защото не е чувала за категорията МОРАЛ. Депесарската ПОДЛОГА , спусната с парашут в народния театър дали ще си даде оставката. Надали.

Отговори
9 2
656

656

10.11.2022 | 21:41

Поредният атлантически некадърен нарцис

Отговори
3 7
Мимето

Мимето

10.11.2022 | 20:22

Да напуска. Изобщо не е никаква творческа придобивка за Народния. Некадърник.

Отговори
5 9
Батко

Батко

10.11.2022 | 20:00

Нищо скандално няма! Напротив, евала!

Отговори
10 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?