4232

Стоян Варналиев издаде диск с коледарски песни

Народният певец Стоян Варналиев зарадва почитателите на фолклора със своя нов албум „Коледа - от Бяло море до Дунав“

Тематичният диск  включва 11 коледарски песни, записвани през последните години. Аранжиментът е дело на Живко Желев, съпровод - оркестър „Бисери“ и приятели от град Добрич.

„Отбелязвам кръгла годишнина, но за мен това е само едно число, защото е по-важно как се чувства човек. Нямах намерение да правя компактдиск с коледарски песни, но повече от 3 години работя активно с кавалджията Живко Желев и оркестър „Бисер“ от Добрич. С тях всяка година записвахме по две коледарски песни, които представяхме по коледните празници. Така назря идеята за един нестандартен компактдиск със събраните коледарски песни”, поясни Стоян Варналиев.

Заглавието „Коледа - от Бяло море до Дунав“ подсказва, че песните са от различни райони на България. Две от тях са от Беломорска Тракия, има от района на Ямбол, включително от селото на Вълкана Стоянова - Люлин, също така от Добруджа.

„Две от коледарските песни, включени в албума, са от народната певица Атанаска Станева. Една от песните ми подари народната певица Калинка Вълчева”, добави изпълнителят. Стоян Варналиев обясни, че песните са много различни. „Те са не са само в стандартния размер 7/8, има и смесен размер, 3/4 и 9/16. Освен това всяка песен има свой собствен облик. Общото е, че текстовете са „облечени“ в красива музика", уточни той.

На шест от коледарските песни, включени в албума „Коледа - от Бяло море до Дунав“, вече са заснети и видеоклипове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?