Следвайте ни

Стоян Райчевски с книга за прехода в библиотеката

Представянето е днес от 17,30 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“

viber icon

Фондация „Конрад Аденауер“ представя книгата на Стоян Райчевски „България по трудния път на демокрация 1989 – 1997“. На базата на документи и на свидетелства на участници в събитията и политическите процеси у нас авторът разказва и тълкува началото на прехода, изграждането на нови демократични институции, реституцията и приватизацията, премахването на тоталитарните символи и устои, съпротивата на БКП, преименувала се на БСП, Държавна сигурност, непровеждането на лустрация, икономически и обществени кризи и т.н.

Авторът казва: „Надявам се читателят сам да намери сред многото имена и събития, едни забравени, а други избледнели или променени до неузнаваемост, отговор или тълкуване на въпроси, които може сам да си задава към днешния ни ден и по-малко ще разчита други да му ги обясняват.“

Стоян Райчевски е  историк, публицист и политик. Бил е в 36, 37 и 38 Народно събрание, председател на Парламентарна комисия по култура и медии, учредител и председател на Демократическа партия – 1896, председател на Българската лига за правата на човека и на Съюз „Истина“, гл. Редактор на списание „НАТО и България“, член на Съюза на българските писатели, автор на монографии в областта на историята, етнологията и културата.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?