Следвайте ни

Стоиц Гъдев представя авторска музика в онлайн концерт

viber icon

Големият пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев ще изнесе онлайн концерт от изцяло авторска музика тази вечер от 20.00 часа. Линкът за концерта ще бъде публикуван на сайта на Община Пловдив и на страницата на музиканта във Фейсбук. Така ще може да се гледа и слуша на телефон, таблет или компютър където и да се намирате по света. 

Стоиц Гъдев обещава този концерт да бъде по-различен и запомнящ се заради похватите, които използва в музиката си, заради начините на организиране на нотната композиция, приближавайки се по свой начин до хармоничните, мелодични и ритмични аспекти на музиката.

Според автора и организаторите потребността от този концерт е изключително голяма точно сега, във времето на частична изолация, когато хората имат нужда повече от всякога от пълноценен контакт с изкуството - хубава музика, поезия и положителни емоции.

В клавирния концерт ще участват още изключителните музиканти - Димитър Гюров - китара, и Владимир Величков - кавал, със специални аранжименти за пиано и китара, пиано и кавал. Зрителите ще се докоснат и до сонетите на Шекспир, в изпълнение на актьора от Пловдивския драматичен театър Стефан Попов.

Стоиц  Гъдев е потомствен музикант, започва да учи пиано на 4 години, а на 6 е приет в подготвителен клас в Музикалното училище “Добрин Петков“ в Пловдив. Най-голяма заслуга за музикалното му образование и култура обаче изиграва неговият баща Иван Гъдев ​- изключителен музикант и пианист, който сам показва на Стоиц основите на класическата музика и джаз стандарти. Има издадени 13 албума с авторска музика. Писал е за български поп звезди - Васил Найденов, Маргарита Хранова и други.

 Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?