Следвайте ни

Стълпотворение от ценители разгледа галерия "Капана" СНИМКИ

viber icon

Най-новата галерия на Пловдив - „Капана“, официално отвори врати. Голямата експозиция „Избрано от фонда на Община Пловдив“ представи картини, които досега не са били достояние на гражданите. Същински шедьоври на едни от най-великите артисти на града под тепетата. Куратор на изложбата е директорът на Градска художествена галерия ​- Пловдив Красимир Линков.

На луксозното откриване вчера присъстваха ​председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-кметът по култура и туризъм инж. Александър Държиков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, арх. Петко Костадинов, който заедно със свои млади колеги изработи архитектурния проект за новата галерия, кметовете на районите „Източен“ и „Южен“ - Николай Чунчуков и Борислав Инчев, художници, интелектуалци, представители от всички творчески гилдии в града под тепетата, медии, галеристи, ценители на изкуството, стотици граждани, които часове наред препълваха двата етажа на новото пространство. 

За дебютната изложба в галерия „Капана“ са включени творби, купувани от Община Пловдив в продължение на повече от 30 години. Красимир Линков е имал нелеката задача да подбере 250 творби от близо 3000 художествени произведения. Крайният резултат са положителните емоции на гостите, които не останаха скрити от обективите на фотографите. На по чаша вино и в приятна компания пловдивчани и чужденци влизаха и излизаха, коментираха, снимаха и се вълнуваха около впечатляващата колекция от живопис и графика. Галерия "Капана" ще работи без почивен ден, а изложбата може да бъде разгледана от 9:30 до 18:00 часа до 4 август с вход свободен. 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?