Следвайте ни

Стивън Кинг изкара нов сборник с разкази

viber icon

„Ако има кръв“ е новият сборник с разкази на краля на ужаса – Стивън Кинг. Книгата включва колекция от непубликувани досега творби на писателя. „Ако има кръв“, „Телефонът на господин Хариган“, „Животът на Чък“ и „Плъх“ са четирите разказа в сборника, които съчетават изкусен хорър с чувство за хумор. Засегнатите теми са ни познати от предишните романи на Кинг. Той обича да набляга на свръхестественото и злото, което присъства в бита ни и обсебва съзнанието ни. В сюжетите са засегнати и темите за доброто, което се бори със злото и за приятелството, явяващо се като упорен стълб. 

Сборникът е издаден от американското издателство „Скрибнър“, което през годините е издавало и литературата на едни от най-известните автори на нашето време. Сред тях са Ърнест Хемингуей, Ф. Скот Фицджералд, Томас Улф, Ринг Ларднър и Джеймс Джоунс. 

Българската издателска къща, която поема разпространението в родината ни, е „Бард“. 

Стивън Кинг е роден в Портланд през 1947 година. Пише в жанровете трилър, хорър, научна фантастика, фентъзи, мистерия. Понякога използва псевдонимите Ричард Бакман и Джон Суитън. Има и романи с други автори сред които „Талисманът“, който написва заедно с Питър Строб. 

Влияе се от творчеството на  Ричард Матисън, Хауърд Лъвкрафт, Шърли Джаксън и Едгар Алан По. Кинг е написал и няколко комикса, а през 2007-ма Marvel започват да публикуват серия комикси на основата на „Тъмната кула“, последвана от адаптация на „Сблъсък“ през 2008-ма и „Талисманът“ през 2009-та.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?