Следвайте ни

Стефан Далчев и Магдалена Далчева с концерт в Пловдив

viber icon

На 7 декември 2019 г. (събота) от 11.00 часа в зала „Съединение" на площад „Съединение" 1 ще се проведе концерт с участието на Стефан Далчев - орган, и Магдалена Далчева - виолончело. В програмата са включени произведения на Йохан Себастиан Бах, Габриел Форе, Йозеф Райнбергер, Йордан Гошев. Вход свободен, колекта.

Стефан Далчев е роден в София. Като студент по пиано в класа на К. Ганев в НМА „Проф. Панчо Владигеров" спечелва конкурс и получава държавна стипендия, за да учи орган в Академията за музикални изкуства “Леош Яначек"(JAMU), Чехословакия, при проф. Алена Весела. Завършва Висшето училище за музика “Ференц Лист" в Германия - орган и чембало. Специализира в Международната академия за органисти в Хаарлем, Холандия. Изнася рецитали и участва в ансамбли като органист, чембалист и пианист в големите европейски музикални центрове, както и в Южна Африка. Реализира множество записи за български и чужди медии. Преподавал орган и чембало в Университета в Стеленбош, ЮАР и в АМТИИ, Пловдив. Преподава в ЮЗУ „Неофит Рилски", Благоевград, където в края на февруари т.г. защитава дисертационен труд относно интерпретацията на бароковата музика.

Магдалена Далчева завършва с отличие НМА “Проф. Панчо Владигеров" в класа по виолончело на проф. Здравко Йорданов. Специализира виолончело и камерна музика и има майсторски класове в международни академии за камерна музика. Един от основателите на Българско клавирно трио, с което става лауреат и носител на първа награда на VІІ Общобългарско състезание за певци и инструменталисти. Концертира в Европа, Южна Африка, Китай и Корея. Участва като камерен музикант на редица международни фестивали. Преподавател по камерна музика в НМУ „Л. Пипков", София.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?