Следвайте ни

"Среднощни анотации" осъмват в Капана

viber icon

Галерия ХебросАрт ще представи Христо Бозуков – един млад, но с вече богата артистична биография художник.  Неговата изложбата „Среднощни анотации“ ще бъде открита на 20 юни от 18, 30 ч. в галерия SEVEN в Капана.

Интересното име на изложбата идва от начина, по който младият, но талантлив художник рисува картините, а именно след полунощ.

На поредната си самостоятелна изложба живописецът пресъздава всичко онова, което вижда през деня. Времето тече по различен начин нощем и си струва да бъде видяно чрез вълнуващите творби. „Среднощни анотации“ насочват зрителската рецепция към друг аспект от творческата същност на Бозуков. Това е синтезът, заложен в рисунката. И в нея Христо остава верен на своята цветова стратегия, на изобразяването, на загатванията. Именно загатванията са сред водещите признаци в творбите му, където чрез цветовете и абстракцията той изговаря началните думи за онова, което зрителят трябва да разшифрова и да влезе в диалог с посланията на автора.

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?