Сръбска звезда идва за откриването на Часовниковата кула в Пловдив

С концерт на Пловдивска опера и сръбската звезда Мария Йелич ще бъде открита официално реконструираната Часовникова кула на Дановия хълм.

Място се използва за първи път за музикално събитие. Концерта започва на 8 юли в 20 часа на площадката до кулата.

На върха на тепето ще бъде качен роял и 150 стола за публиката. Хълмът е почистен идеално и сега е идеално място за неголеми музикални прояви. След Бунарджика, това е второто тепе, което ще оживее с музика на открито. 

Проектът се казва „Класик Open Air: Музиката на тепетата”. Целта му е трите места – Бунарджика, Дановия хълм и Трихълмието, да станат утвърдени места за класически концерти.

Слово на откриването ще изнесе кметът на "Централен" Георги Стаменов.

Специален гост е сръбското сопрано Мария Йелич. Ще ѝ партнира тенорът Георги Султанов, а на рояла ще бъде Цветомира Цонева.

В програмата са включени арии и дуети от оперите "Мадам Бътерфлай", "Бохеми", "Отело", "Дон Жуан", "Силата на съдбата", "Аида" и оперетите "Страната на усмивките" и "Веселата вдовица".

Йелич, която е доста голямо име в света на операта на Балканите вече е гостувала в Пловдив като солист в Девета симфония на Бетовен на Античния театър през специалната 2019 година. 

Тя работи в Националния оперен театър в Белград с изяви на редица сцени в Европа и в Русия. 

Часовниковата кула в Пловдив е сред най-старите в Европа. Издигната е на Дановия хълм в периода 1578-1611 г., а в сегашния си вид е завършена през 1812 година. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?