71

Споделено пространство: Художници и фотографи омагьосват къщите в Стария град

Девет талантливи български художници ще участват във форума за съвременно българско изкуство „Споделено пространство”, който започва на 1 септември в 18 часа в двора на Балабановата къща. Той е част от програмата на Есенен салон на изкуствата Пловдив 2022.

„Споделено пространство“ е темата, избрана от куратора проф. д-р Галина Лардева. Тя обединява творческите търсения на авторите, участници в Националните есенни изложби в Пловдив през настоящата година.

От 1 до 30 септември 2022 г. в Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив  ще видим творбите на живописците Атанас Ташев, Ангеларий Димитров и Анжела Терзиева. Те излагат в Дълбоката зала на Балабановата къща, на първия й етаж в на двора й. В „Споделено пространство” участват и графиците Дарина Цурева, Петър Чиновски и Николина Джановска.

Скълпторът Валентин Митев ще подреди пластиките си в двора на къща „Хиндлиян”, а колегата му Русан Дойков - в къщата Мексиканско изкуство. Фотографската Карина Попова ще изложи на верандата на къща Хиндлиян.

Зад „Споделено пространство” стоят Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“ и Фондация „Култура и съвременност”.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?