Снимат детски сериал по роман на Секулов

Пет хлапета лудуват край Каварна по мотиви от „Островът”

Пет хлапета на възраст от 9 до 11 години влизат в ролите на героите от романа „Островът”  на Александър Секулов. В курорта „Русалка” край Каварна започнаха снимките  на 8-сериен филм  по мотиви от  книгата. Проектът, продуциран от БНТ,  носи заглавието "Островът на сините птици".  

Заявката на екипа е лентата да бъде в любимия, макар и позабравен стил на приключенския филм, в който през забавни случки, типични за всяка лятна ваканция, малките герои на сериала научават много за безценното в живота.  

Главни действащи лица са пет хлапета, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни приключения заедно. Вместо като литературните им събратя да покоряват бреговете на Егейско море в Гърция, героите във филма завладяват своите острови на детството по нашето Черноморие.

Приключенията им ще режисират Кристина Грозданова, Петър Вълчанов и Милко Лазаров.

Малките артисти вече имат свой прочит на историята. "Искам да взема далекогледа на Алекс, за да видя синята птица. Специалното на тази птица  е,  че има магически крила, които ти помагат да летиш", обяснява едно от момичетата в главните роли. „Там има и едно друго съкровище, което един пират е заровил преди много години и ние искаме да го намерим”, издава пък едно от момчетата.

Потопени в приключения, децата преживяват много важни моменти - като първата любов. Опитват се да намерят себе си, да разберат какво ги прави щастливи и разбира се, да избягат от контрола на родителите си.

„Искаме децата да се върнат към свободата, към игрите, да не са затворени по цял ден в бунгалото и да играят на плейстейшън и на телефони, а да прекарват повече време заедно и да измислят всякакви приключения”, казва продуцентът Веселка Кирякова.

Сценаристите и продуцентите са се опитали да пресъздадат атмосферата на старите български детски филми. Така  се надяват да създадат незабравимо преживяване за днешните деца, а защо не и едно завръщане в детството на всеки възрастен, избрал също да седне пред малкия екран. Сериалът ще има 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по БНТ през следващата година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?