Следвайте ни

Снежана Симеонова създава облаци от бронз и камък

viber icon

Столичната скулпторка Снежана Симеонова ще открие новата си самостоятелна изложба в галерия "Резонанс" довечера от 18 часа. В нея тя ще покаже два основни цикъла -„Облаци” и „Смачканите хора”. Става въпрос за 22 творби от бронз и камък. Снежана Симеонова работи в София и в село Илинденци.

Като автор тя е по-известна в чужбина, отколкото в България. Основната причина за това е специфичният й афинитет към монументалните форми, които в България (с изключение на поръчкови паметникови реализации) са изключение. В Пловдив ще покаже малки пластики.

Нейни творби могат да бъдат открити в Германия и Австралия, Китай и Южна Африка, Белгия и Нова Зеландия, Япония, Франция, Израел и Турция. Има участия в 55 международни симпозиума за работа с камък, бронз и дърво. Самостоятелните й изложби в чужбина са над 20. Снежана Симеонова има 9 национални и международни награди.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?