Следвайте ни

Смях, музика и разказ на Чудомир: 3 колоритни дами на раздумка в Стария град

viber icon

Зад дувара на къщата на д-р Михаил Владо, в големия двор на резиденция „Тракийски стан” в Стария град, три колоритни дами сладко и весело ще си хортуват. В ролите на представителки на етносите в Пловдив влизат Виделина Гандева, Снежана Павлова и Денислава Станева. Те се "намъкват" в кожата съответно на Ирина, авторитетна гъркиня, омъжена за д-р Владо, на Гергана - известна местна песнопойка, и на Жана - кокетна еврейка. 

Разказът „Приятелки” на Чудомир е в основата на тяхната раздумка. Неподправен смях, автентичен пловдивски говор и български песни са част от веселбата. Елате и чуйте какво се случва зад високите стени на Стария град на 8 август от 20.00 часа, резиденция „Тракийски стан“. Това безспорно ще "усмихне" съботната ви вечер, убедени са организаторите. Чудомир е един от най-известните български писатели - хумористи, чиито кратки разкази съдържат много мъдрост и остават непреходни във времето.

Музикалните изпълнения на представлението в Стария град са на пловдивското сопрано Денислава Станева. Превод на либрето на английски език: Снежана Павлова. Акомпанимент на пиано - Ралица Ботева. Озвучаване: Хачик Язъджиян. Сценарий и режисура: Виделина Гандева. 

Входът е свободен! Представлението не е дълго и мъчително, търпи се да постоите и прави, отбелязват чаровните "приятелки". 

Събитието е финансирано от Община Пловдив по Наредба за инициативи в сферата на културата, част от Културния календар на града за 2020 по Компонент 3 - „Гражданска активност“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?