Следвайте ни

Смет срещу напитки на Shake that хълм

viber icon

На безплатни напитки ще могат да се насладят посетителите на фестивала Shake that хълм срещу събрани разделно отпадъци. Проявата е част от кампанията Junk Around, част от дългосрочната програма "Място България", с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. 

Освен акцията “Който пази чисто - пие бира!”, по време на фестивала ще бъде проведена мащабна информационна кампания на тема намаляване на отпадъците, които остават след големи събития и ангажирани на гражданите дългосрочна с темата за по-малко отпадъци в ежедневието. Активистите ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Shake that хълм как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

„Много се радваме, че все повече хора и организации се ангажират с идеята да пазим Пловдив чист и това послание стига до повече хора. Искаме да провокираме всеки да се замисли за това какво се случва, когато изхвърля отпадъците си там, където не трябва. Събитията и големите фестивали дават прекрасна възможност за това и сме щастливи, че заедно с организаторите на Shake that хълм споделяме мисията за събития без отпадъци“, казва Гергана Ангелова, от БГ Бъди активен.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на "Място Пловдив", за да се запази поляната на Младежки хълм чиста.

Shake that хълм ще се проведе от 28 до 30 август на поляната на Младежкия хълм.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?