След трагедията! Събират пари да върнат Лорина у дома

Актьори продължават да скърбят за красивата колежка, отишла си твърде млада

Започна кампания по събиране на средства за връщането на тленните останки на актрисата Лорина Камбурова у нас. Много млада, тя почина в Москва след тежка двойна бронхопневмония. 

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев заяви за "Монитор", че в петък ще бъде обсъдено какво може да направи съюзът в помощ на близките.

"Аз със сигурност ще се включа и лично", каза Мутафчиев пред колегите.

В профила на Катрин Краснер във Фейсбук Стоян Павлов - близък на Лорина, пише: "Никой не е искал никакви пари, това не е вярно, променете си поста, ако обичате! Това е изцяло ваша инициатива, ние имаме достатъчно пари, за да си я приберем! Кампанията по събиране на пари е изцяло ваша инициатива, за което сме благодарни, но ясно сме заявили, че нямаме нужда".

Близките на Лорина са във връзка с българските консулски служби, за да организират транспортирането на тленните й останки в България, като събират средства за това. Заради отсъствието на преки полети между София и Москва, това се усложнява.

Съобщава се, че на 4 юни най-вероятно ще бъде организиран хуманитарен полет от руската столица до страната ни, но още не е ясно дали с него ще бъде превозено тялото на Камбурова.

Актрисата е прекарала няколкото последни дни в болница в тежко състояние, на командно дишане.

Междувременно актьорът Иво Аръков публикува трогателен текст за своята колежка и приятелка.

„Сърцето ми е разбито и душата ми скърби да науча, че това прекрасно същество вече не е сред нас. Имахме прекрасно партньорство пред камерата и добро приятелство зад нея. Отнеха ни я, без предупреждение, а тепърва и предстояха големите роли, за които беше изрядно подготвена.

Лъчезарно момиче с борбен характер, силна воля, божествена красота, абе, както се казва, нашата Wonder Women (Жената Чудо). Липсата ти ще е осезаема от всички, както от колеги, така и от фенове, а тя имаше от всичко по много!

Изказвам моите най-искрени съболезнования на близките и нейното семейство. Светла да е паметта ти Лорина, където и да си сега. Обичаме те! Поклон!", написа в социалните мрежи той.

Лорина Камбурова е родена 1991 година във Варна. Родителите й си отиват от света много рано и тя остава кръгъл сирак. Като ученичка се явява в трети сезон на музикалния формат Music Idol и стига до финала.

Приета е в Икономическия университет във Варна, но решава да развие потенциала си в НАТФИЗ. Завършва в класа на проф. Здравко Митков. Заедно с музиканта Росен Пенчев се изявяват като дуо Ross’n Lorina. Известна е и с участията си в някои американски продукции като "Любов и чудовища", "Денят на мъртвите: Лоша кръв", "Състезание на смъртта 4: Отвъд анархията" и др.

През 2017 г. красивата варненка записа участие в клипа на своя колега актьор и музикант Стефан Вълдобрев към „Тази песен не е за любов“, който за броени дни събра десетки хиляди гледания в YouTube и стана хит в социалните мрежи. Партньор на Лорина във видеото е актьорът Мак Маринов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Батко

Батко

28.05.2021 | 09:30

Не е вярно, че се събират пари.

Отговори
3 0
kitajski virus

kitajski virus

28.05.2021 | 02:27

ето още една жертва на китайците

Отговори
10 2
Лидия

Лидия

28.05.2021 | 01:02

Поклон прекрасна и талантлива Лорина!

Отговори
16 0
Ковидчо: (оригинала)

Ковидчо: (оригинала)

27.05.2021 | 23:08

Абе Марица, пак никакви ви няма, Иван Тотев дава обширно интервю за Plovdiv24, а при вас само фантазиите на ония пигмей Славчо Атанасов.

Отговори
3 13
Тракия

Тракия

27.05.2021 | 23:10

Евала трол, изкара ли 20 ст. Ела ти дам 40 да не мърсиш пак

Отговори
15 1
Тази песен не е за любов...https://www.youtube.com/watch?v=k3lz248TxUA

Тази песен не е за любов...https://www.youtube.com/watch?v=k3lz248TxUA

27.05.2021 | 23:06

❤️ Стана време да се разделим – би ли ме прегърнала? Би ли помълчала с мен? Би ли се засмяла както правеше преди? А когато тръгна, би ли се обърнала? Би ли се затичала, би ли ме последвала? И до мене остани.❤️

Отговори
16 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?