„Трубадур” се завръща на пловдивска сцена след 2 години

След близо 2-годишно прекъсване операта „Трубадур” се завръща на Пловдивска сцена. Спектакълът на режисьора Урсула Хорнер ще бъде игран на 8 февруари от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Другото голямо завръщане е това на тенора Ивайло Михайлов. В продължение на 10 години той е постоянен участник на фестивала на Античния театър. Работи с най-известните оперни театри в света. Участва в „Бохеми“ в Япония, в „Бал с Маски“  и „Кармен“ в Италия.

Роденият в Стара Загора тенор работи на сцените в Палма де Майорка, Антверпен, Гент и други. Най-силните му роли са на Ернани, Дон Хозе, Родолфо, Фентън, Пинкертон, Радамес и Фауст. Има над 30 роли в различни хитови постановки. През 2013/14 той е наставник и съдия в първото издание на Pop star to opera star ​- Виетнам. Бил е и вокален педагог в X-factor. Другите участници в представлението са Крум Гълъбов,  Елена Чавдарова - Иса, Александър Носиков, Ива Ананиева, Райко Пантелеев, Владимир Ников и др.

Операта на Джузепе Верди „Трубадур” е едно от най-обичаните оперни заглавия. В нея са всички добри съставки за хубавия спектакъл - любов, омраза, политика и интриги. Музиката на Верди се помни с увличащи мелодии и енергични хорови сцени, приканващи към революционни настроения. За славата на „Трубадур“ помага и екзотичната романтика, с която е обрисуван животът в циганския табор. Диригент на „Трубадур” е Диан Чобанов. Сценографията е на Мария Ветероска, а костюмите са на Мария Пупучевска.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?