След 15-годишна пауза: System of a down записаха нова музика

Двете песни са посветени на военните действия в Нагорни Карабах

Цели 15 години изминаха от последния студиен албум на една от най-великите съвременни метъл банди – System of a down. Калифорнийската група, начело на която е арменският певец Серж Танкян, записаха две нови песни. 

„Protect The Land“ и „Genocidal Humanoidz“ са посветени на военните действия в Нагорни Карабах, предизвикани от поредния конфликт между Армения и Азербайджан. 

„Издадохме нова музика за първи път от петнайсет години насам. Времето да го направим е точно сега, защото ние четиримата имаме да кажем нещо изключително важно и то с обединен глас. Тези две песни – „Protect The Land“ и „Genocidal Humanoidz“, говорят за тежката и сериозна война, която се води срещу културната ни родина – Арцах и Армения.“, казват от групата.

Не само вокалистът и основател Танкян е с арменски произход. Корените на останалите членове на бандата също идват от Армения, а самият Серж е известен с активните си позиции по политически или социални въпроси. Често взима участие в различни обществени организации и инициативи най-вече с цел признаване на арменския геноцид от страна на Турция от 1915 година. 

„Има непосредствена нужда хората по света да призоват своите правителства не само да заклеймят действията на режимите на корумпираните лидери на Азербайджан и Турция, но да настояват пред световните лидери да предприемат спешни действия, за да донесат мир в региона и справедливо признание на Арцах като независимата държава, която е“, допълват от групата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?