"Слава" хвръкна с пет номинации за ИКАР

Пет номинации за националните театрални награди ИКАР донесе на Драматичен театър-Пловдив спектакълът от Питър Куилтър „Слава”. Призовете по традиция ще бъдат раздадени в няколко категории. За водеща женска роля е предложена Ивана Папазова, която влезе в кожата на Флорънс Дженкинс. В категорията за поддържаща мъжка роля ще се състезава Димитър Банчев, който се превъплъти в Козме, а за поддържаща женска роля е номинирана Елена Кабасакалова, изиграла Дороти. За ИКАР за най-добра сценография ще кандидатства Петя Боюкова, а в категорията режисура в битката влиза Стайко Мурджев.

Освен "Слава", другият забележителен спектакъл на Драматичния театър - „Одисей” по Омир от Александър Секулов, получи номинация за „Майсторско техническо осъществяване”. В тази категория е отличено и друго представление, свързано с града под тепетата - „Братя Карамазови”, което бе част от програмата на Европейска столица на културата-Пловдив 2019.

Специална награда ИКАР ще получи и актрисата Снежина Петрова за проекта "Медея", който е част от програмата на Европейска столица на културата.

Приз за чест и достойнство получава режисьорът Никола Петков, ИКАР за изключителен принос към музиката - Кирил Маричков. ИКАР за изключителен принос към българския театър получава Марин Янев. Наградата за цирково изкуство ще бъде присъдена на Н​иколай Балкански за приноса му към родния цирк. 

Церемонията ще се проведе в Международния ден на театъра - 27 март. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?