71

Скулпторът Илиян Иванов отличен с "Наградата на кмета" СНИМКИ

Петима творци бяха наградени за ярко присъствие в културния живот на на Годишната изложба на Дружество на пловдивските художници

 

Спираща дъха изложба на Дружеството на пловдивските художници беше официално открита днес в Зала “2019”. Представянето на десетки произведения на изкуството предизвика фурор сред пловдивчани и посетители от всички възрасти изпълниха изложбената зала, за да се полюбуват на изящните творби.

На откриването на традиционната изложба също така бяха връчени Годишните награди на изявени членове на дружеството. В категория живопис наградата грабна Иван Чакъров, най-добрата графика беше на Даниела Стоянова, скулптурата, която очарова 5-членното жури е дело на Димитър Чонов, а с приза млад автор си тръгна Ирина Гърдева. Беше връчена още и специалната награда на кмета на Пловдив, която прибра Илиян Иванов със зашеметяваща скулптура. Отличията връчиха новият председател на ДПХ - Лидия Симеонова и кметът на гр. Пловдив Костадин Димитров. 

На изложба „Живопис, графика, скулптура, N форми“, която е и най-мащабното събитие от календара на Дружество на пловдивските художници присъстваха още зам.-кметът по култура Пламен Панов и зам.-председателят на Общински съвет.

Всеки желаещ да посети експозицията може да го направи до 31 декември. Входът е свободен. Годишната изложба на Дружество на пловдивските художници се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2023г.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?