Следвайте ни

Скучно ви е у дома? Какво ще кажете за разходка в „Ермитажа“ ВИДЕО

viber icon

Трябва да си признаем, че екскурзиите до културните центрове на света са мечтани, но не винаги възможни. Дали поради липса на време, дали поради липса на средства. В това отношение изолацията се оказа с позитиви, защото границите се стопиха, макар и дигитално. Разбира се, предпочитаме да отидем до любимите музеи и галерии на живо, но и на това ще му дойде времето.

Сега една от най-прекрасните културни институции – „Ермитаж“, ни дава възможност да се прехвърлим в нейната материална и метафорична съкровищница.

Най-големият музей в Русия пусна специално петчасово видео в YouTube с обиколка на залите му. Видеото е дело на Apple и включва 45 галерии, 588 творби от различни жанрове и живи изпълнения от руския композитор Кирил Рихтер.

„Ермитаж“ възниква като частна колекция на Екатерина II през 1764 година. В залите на Зимния дворец били изложени 225 платна на западноевропейски художници. С тях западащият берлински търговец Гоцковски погасил дълговете си към Екатерина II. През 1852-ра е отворен за граждани, извън царското семейство, като бързо се превръща в един от най-посещаваните, стари и големи музеи в света.

                 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?