Скандална украинка показва тялото си, излято от сапун 18+

Скулптура, която е отливка от сапун в естествени размери на реално съществуващо женско тяло ще бъде показана в изложбата за модерно изкуство на Дойче Телеком. Творбата, която е на украинската художничка Мария Куликовска, ще бъде изложена в къща „Хиндлиян”.

В духа на неуспешните украински революции сапунът е оранжев.

Обикновено на изложбите си Мария Куликовска се явява гола пред публиката и с помощта на чук разбива скулптурите си. Пловдив няма да види подобно зрелище, защото творбата е част от постоянната колекция на Дойче Телеком.

Куликовска е излагала в престижната британска галерия "Саачи".

През 2016 се ожени фиктивно за шведската феминистка Жаклин Шабо. Така протестира против законите срещу хомосексуалистите приети в Руската федерация.

Всъщност единственото, което направи Русия, е да приеме серия закони, които забраняват откритата гей пропаганда в страната.

Очаква се Мария Куликовска също да дойде в Пловдив.

Немските куратори Натали Хойос и Рейналд Шумахер презентират на 4 април предстоящата изложба от колекцията на комуникационния гигант Дойче Телеком.

Колекцията се казва „Чуйте ни – артистичен интелект”. Това ще стане в Градската художествена галерия.

В изложбата участват творци от Източна Европа израснали през комунизма и настъпилите промени след него.

Става въпрос за 40 художници и скулптори, които ще представят 80 творби.

Колекцията с модерно изкуство на Дойче Телеком ще бъде изложена в шест пловдивски къщи и галерии. Тя ще може да бъде видяна в пространството СКЛАД, къща "Хиндлиян", чийто ремонт завърши, галерия "Златю Бояджиев" и още няколко места. /Марица.бг

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?