Следвайте ни

Скандал в ефир! Министър и братя Аргирови се карат за пари

viber icon

Огромен скандал в БНТ се развихри покрай парите за заслужили артисти, които ще раздава Министерство на културата. 

Братя Аргирови ще се срещнат утре с министър Боил Банов, след като той лично ги покани от ефира на БНТ да обсъдят заедно как всички заслужили музиканти, а не само 65-имата от "Златния Орфей", да получат парични награди.

Двамата се обадиха на живо в предаването "Денят започва с Георги Любенов" да обяснят на министъра, че има и други известни изпълнители, които не са участвали в "Златния Орфей", но също заслужават премии. Сред тях са Росица Кирилова, Милена Славова, както и самите братя  Аргирови.

Диригентът Пламен Джуров е председател на комисията, подбрала 65-имата наградени, обяви Банов в студиото. По думите му останалите членове са представители на различни гилдии в изкуството.

"Защо ги криете? Вярно ли е, че в комисията са Любо Киров, Белослава, Мария Илиева и Графа", попита Любенов, като същевременно се обърна и към Аргирови да коментират тези имена.

"Как може да противопоставяте така музикантите един на друг", ядоса се министърът. Той обясни, че още преди година е обещал на Васил Найденов, че ще започне да решава проблема с парите на музикантите и сега вече е поел отговорност за това.

"Списъкът с наградени изпълнители и музиканти ще бъде допълнен. Още от утре започваме, след като се видя, че има пропуски", каза Банов в разговор с Георги Любенов по БНТ. По думите му в списъка ще влязат всички, които заслужават. Сред тях е и Христо Кидиков, който липсва въпреки критериите, според които премии ще се дават на наградените от "Златния Орфей".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

jjj

jjj

14.02.2021 | 11:52

Защо ще им давате пари на певците, бе !! Че те не са ли хора като всички останали?? - или в Булгаристан - всичко може?? Има си закони за пенсиите - осигуряваш се, правиш възраст и се пенсшонираш на толкова, колкото си се осигурявал!! Айде утре дайте и на кинаджиите, на сладоледаджиите, на семкаджиите - какво ще стане?? Щял живот обикаляха света, клечеха се, пиеха, харчиха си тлъстите хонорари без да им плащат данък - сега и допълнителни пенсии от държавата искат!! Баста - кърлежи!!

Отговори
11 3
Отврат

Отврат

15.02.2021 | 23:54

Тъпа патка си ти, или гъсок...аман от плювачи! Знаеш ли , деб-иле, че певците ни носеха слава и валута на България, докато ти си си бъркал/а по дупките??? Певците не са взели на ръка нито лев, всичко е минавало през Концертна дирекция, управлявана от ДС сътрудници! Случайно ли им изгоря пенсионният архив, с??! Или ДДС боклуците скриха така кражбата на валута и осигуровките на певците?? Мама ти деба сел-ташка, щото пускаше вефа да слушаш музика, нали? Сега плюеш, мършо!

Отговори
1 1
Ко не

Ко не

14.02.2021 | 11:35

Ако е вярно заглавието, трябва текста да е бил изрязан.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай