49

Синият град и Фес от Мароко оживяват в изложбата на пловдивчанин

Фотографът Минко Михайлов, който от години обикаля екзотичните точки на земята, ще открие изложбата си „Мароко – вдъхновение в цветове“ на 30 март от 18 часа в залата за временни експозиции на ул. "Княз Александър I".

Един от най-титулуваните пловдивски фотографи ще покаже едно вълнуващо виртуално пътуване в Кралство Мароко, видяно през неговия обектив.

„Преди Мароко бях пътувал доста, но не бях запален по пътешествията. След нея – от тази комбинация на наситени цветове, екзотични миризми и контрасти между градове и пустини, станах пътешественик”, признава Минко Михайлов.

В изложбата си ще представи подбрани кадри, заснети в период от 10 години – от 2013 до 2023 г. и включващи пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. 

Фотосите са от Синия град Шефшауен, Фес, Маракеш, Аид Бен Хаду и Есауира. Михайлов е живял и пътувал с бедуини, затова показва и чудесата на пустинята. 

По време на пътешествията си е бил и в Западна Сахара, която като бивша испанска колония бе присъдена от ООН на Мароко. 

„Бяхме напълно неорганизирани – наехме две дачии, които се правят в Мароко и тръгнахме на път. На границата с Мавритания ни предупредиха, че влезем ли в тази държава вече ставаме „200 евро” – толкова Ал Кайда плащала за всеки западняк взет за заложник”, разказва за марица.бг Михайлов.

ФотограИзложбата е с вход свободен и може да се разгледа до 23 април.

Минко Михайлов е роден в Пловдив. Биолог е по образование. Той е професионален фотограф, един от създателите на фотографската школа Photoschool.bg и сред главните лектори в нея.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?