Следвайте ни

Синелибри идва с новия филм на Полански

viber icon

От любовните похождения на Казанова, през красноречивото лице на Тони Сервило до изпепеляващата любов с марка Харуки Мураками и невидимия, но наситен със страст живот на Еуридисе Гузмао - филмите от конкурсната програма на CineLibri тази година са рядко срещано пиршество за ценителите.

Тези дни кино-литературният фестивал покорява и Пловдив. Утре от 18,30 часа в Lucky Дом на киното авторът Гарард Конли лично ще представи своята творба „Заличено момче“, чиято филмова адаптация е заснета от режисьора Джоуел Еджертън.

Безспорно най-очакван е последният филм на Роман Полански, който ще бъде прожектиран на 12 октомври. „Офицер и шпионин” е адаптация по бестселъра на Робърт Харис. Сюжетът ни пренася в Париж от 1895 г., когато, несправедливо обвинен в предателство, младият еврейски офицер Алфред Драйфус е осъден на доживотен затвор на Дяволския остров и е разжалван публично пред огромна тълпа.

На 13-и ще бъда показана копродукцията на Италия, Белгия и Франция „5 е съвършеното число”. Едва ли някой е очаквал такъв естетски, ироничен и изключително забавен криминален трилър, адаптация по култовия комикс на Игор Тувери. Филмът събира на екран две от най-ярките звезди на съвременното италианско кино - Тони Сервило и Валерия Голино.

На 17 октомври предстои среща с друг от хитовете - „Загадката Анри Пик” по романа на Давид Фоенкинос. Филмът разказва увлекателната история на един библиотекар в Бретан, който решава да събере всички книги, отхвърлени от издателите. 

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?