46

Синът на Малин Кръстев влезе в трупата на театъра

Синът на Малин Кръстев – Борис Кръстев, и младият актьор Спартак Тодоров, са новите попълнения в трупата на Драматичен театър Пловдив.

Преди месец тя обяви конкурс за две свободни места, за който автобиографии изпратиха 58 млади артисти. От тях са допуснати 28. Така на 16 май са избрани младият режисьор, драматург и актьор Борис Кръстев и актьорът Спартак Тодоров.

В журито са участвали директорът на Драматичен театър Кръстю Кръстев, драматургът Александър Секулов и режисьорът Стойко Мурджев.

Борис Кръстев е син на актьорите Малин Кръстев и Станка Калчева. Родителите му са искали да стане лекар или адвокат, но той настоял да е актьор и още на 16 години влязъл в школата на баща си. Снимал се е в кинопродукции още като дете. Спечелил е наградата „Славка Славова” за пиесата си „Кулата”.

Спартак Тодоров в "Бесове"

Спартак Тодоров участва в най-хитовите постановки на НАТФИЗ още като ученик. Сред тях са „Бесове” по Достоевски на Албер Камю и „Петер Гинт” от Дейвид Хеър по Ибсен.

От пловдивски драматичен театър гледат на попълнението  като на важно обновление за трупата. От там припомнят, че нормалната практика по света е на всеки 4-5 години актьорът да сменя театъра си. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?