71

Симеон Алексиев - звезда във филм на британеца Стивън Симпсън

Звездата на Драматичният театър Симеон Алексиев и певицата от известната формация „Керана и космонавтите” Юлия Йорданова ще са звездите във филма „Ретроспект” на британския режисьор Стивън Люис Симпсън.

Историята се развива около бивш оперативен агент, убеден, че чужденец, който е негов съсед, е отговорен за изчезването на пътешественик в страната. Това ще е първият от двата филма, което планира за Пловдив. 

„Никога не съм работил с по-необикновен актьор от Симеон. Начинът, по който изпълнява ролите си, е изумителен. Това е първият филм на Юлия Йорданова и тя е изключителен талант. Още от първата сцена, която имаше със Симеон, те бяха в чудесен синхрон и имаха мигновена връзка на екрана, която надхвърли всичко, което си представях“, казва режисьорът Стивън Люис Симпсън.

Британецът харесал Юлия Йорданова в изпълнението й на Евита.

Симеон Алексиев играе ролята на Стоян във филма. Тя е доста драматична и разказва за бившо ченге, обвинено, че през комунизма е предало брат си. Така Стоян се отдръпва от света и повече от 30 години не комуникира с никой. "Ролята ми е драметична и много интересна", каза за "Марица" Симеон Алексиев.

Режисьорът е закупил интересна къща в Стария, град, където ще е част от действието. Другите локации са известни и неизвестни пловдивски археологически обекти на Трихълмието.

„Смятам да снимам на зашеметяващи места в Пловдив и да мога да споделям този град на екрана по цял свят“, казва Симпсън, който е влюбен в Пловдив. 

Стивън Люис Симпсън иска да помогне за развитието и опита на местните режисьори и актьорски таланти. Досега е поканил някои местни млади режисьори да изпитат процеса на заснемане, който е много ценен за тях.

Като важен пловдивски детайл във филма е как главният герой всеки ден чете нови от пловдивския вестник "Марица" и ги обсъжда. Британецът е получил модели на страниците от вестника с шрифтовете, които се използват за максимална реалистичност.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?