Следвайте ни

Шотландец показва красотите на Пловдив в два филма

viber icon

Два филма в Пловдив ще заснеме шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън. Първият ще носи името „Ретроспект“ и ще разказва класическа история за любов и убийство. Локацията ще е Пловдив - градът, в който шотландецът живее и в който е влюбен.

Вторият филм ще бъда по-голяма продукция - международен трилър, чийто главен герой е българска жена. Филмът ще бъде заснет както в живописните покрайнини на Пловдив, както и в центъра му. От компанията на Симпсън „Алтърнадот Филм“ обясняват, че планът на шотландеца е да създаде и обучи местен екип, за да не се налага да наема такъв от София или чужбина. Така бюджетът на филма ще се влее в Пловдив.

Режисьорът Стивън Луис Симпсън смени Холивуд с Пловдив преди три години. Тук основа дистрибуторската си компания, за да ръководи релийза на последния си филм „Нито вълк, нито куче“. За новите филми ще търси актьори, статисти и хора, които се интересуват от работа във филмовата индустрия. 

Идеята му е да работи с пловдивски бизнеси и брандове, за да представи местни компании по света. В това число търси и места като ресторанти и барове, тъй като целта е да се снима възможно най-много в Пловдив, и да се обърне внимание на пловдивските локации.

Филмите са способ да се представи продукт по оригинален начин и би било страхотно да се използва тази възможност, за да се покажат не само красотата на Пловдив на екрана, но и характера на града. Той ще е отразен в дрехите на героите, светлинните тела и мебелите - всичките произведени в Пловдив.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?