3906

Шестото издание на #Пространство Култура стартира с „Животът на Цар Симеоновата градина”

Шестото издание на проекта # Пространство Култура  стартира с темата „Животът на Цар Симеоновата градина”. Над 60 ученици от горните класове на различни пловдивски училища взеха участие в първите уъркшопове. 

Как Цар Симеоновата градина може да бъде осмислена като място за културни събития – това е задачата пред участниците в проекта тази година. В първия етап те работят върху литературни текстове, концептуални предложения-презентации, фотографии чрез метода цианотипия, плакати, видеа. 

Вторият етап включва селекция на създадените продукти, осъществена от пловдивски творци. Третият етап е специално събитие, на което ще бъдат представени творбите на учениците, което ще се проведе на 18-ти май, от 11.00 часа.

Целта на проекта # Пространство Култура 2023 е Цар Симеоновата градина да бъде показана по нов и интересен начин като културно пространство през очите и идеите на младите хора на Пловдив – да разберем как те осмислят Градината в знаково и културно отношение. #Пространство.Култура в своите предишни издания бе фокусирано върху „Геометрията на реката“ и „Тялото на града“. 

Проектът # Пространство. Култура се провежда със съдействието и финансирането на Община Пловдив. 

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?