71

Шекспир с тъмнокожи актьори скара британците

Шекспировата комедия „Много шум за нищо“, изпълнена само от черни актьори, предизвика скандал и обвинения в расизъм, съобщи ВВС. Постановката на изпълнителния продуцент Ерика Уайман представят героите на Шекспир в един Афро-футуристичен свят. 

Според Уайман, реакцията срещу черните актьори е „възмутителна“ и „идва от едно невежо малцинство, което смята, че пиесите на Шекспир принадлежат само на едно група хора“. 

Ерика Уайман нарича това е „глупост“. Реакциите на публиката в социалните мрежи е твърдо против подобна расова трактовка на Шекспир. 

Трупата от Шекспировия театър в Стратфорд на Ейвън и режисьора Рой Алекзандър Уайз обявиха състава за пиесата още през декември. Главните роли се изпълняват от Майкъл Балоган и Акия Хенри. 

Като типичен представител на woke-културата, Ерика Уайман разказва, че след убийството на Джордж Флойд си задала въпроса: Защо има толкова расизъм по света? 

И тогава, за неин късмет, управителния съвет на театъра попитал продуцентите дават ли се достатъчно водещи роли за черните актьори. 

Така „Много шум за нищо“ ще бъде играна само от черни актьори. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
МКС

МКС

22.01.2022 | 09:24

Защо никой не говори за расизма на черните срещу белите? Или това е табу?! Виждали ли сте омразата в очите на чернокожите когато видят бял? Не говоря за всички, но някъде към 70% я имат. Не , че са видели нещо лошо в наши дни от нас, просто се насажда в семейството, във общностите. Знаете ли колко бели фермери за убити , цели семейства във Южна Африка и светът мълчи за това!

Отговори
1 0
Ъъъ!

Ъъъ!

20.01.2022 | 22:01

Че то едно време имаше канал Холмарк и даваха похода на аргонавтите и Орфей беше негър с арфа!

Отговори
6 0
Mимето

Mимето

20.01.2022 | 20:59

Да поставят само с черни актьори, няма лошо, но само в театрите за черни, каквито се появяват в САЩ след Гражданската вона. Иначе в Шекспировия "Глоб" е било немислимо да има актьори жени, та камо ли черни. На тези представления е присъствала и кралицата даже, как ще и показват черни?!

Отговори
1 1
777

777

20.01.2022 | 20:37

Какъв расизъмСАЩ се управлява от негри в Европа гл. Франция Англия и т. н. негрите вече са повече

Отговори
3 0
Коментар

Коментар

20.01.2022 | 19:18

Черен расизъм и бяла гузна съвест. Ако ги нямаше, нямаше да се изгаврят и с Шекспир. От друга страна, черни шекспирови актьори означава повече от черни джазмени, рапъри, баскетболисти, футболисти и спринтьори. Тоест, няма лошо.

Отговори
0 5
Живко

Живко

20.01.2022 | 20:44

Никой не се "гаври" с нищо. Защо да не могат чернокожи актьори да играят Шекспир?

Отговори
1 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?