Следвайте ни

Шампионката по танци Галина Георгиева смени посоката ВИДЕО

Планира да направи семинар за личностно развитие в Пловдив през август или септември

viber icon

 

Повече от 20 години животът на Галина Георгиева се върти около латиноамериканските танци. Печелила е редица състезания заедно с партньора си Веселин Христакиев. Сред отличията в дома й е и това за шампион на България по спортни танци. Само за един месец те успяват да завоюват три златни медала, последният от които е от Меджународният турнир WFSF INTERNATIONAL в Албена, когато затвърждават титлата Шампиони на България. А треньорската си кариера практикува в Стара Загора, София  и в Пловдив, където живее от няколко години. В София е имала зала заедно с Атанас Месечков. И така, докато един ден не решава да промени професионалната си посока. Става треньор по личностно развитие.

 

 

Амбициозната дама казва, че треньорът по личностно развитие не дава на хората ноу-хау как трябва да се живее. Той показва, че има и друга посока, защото, по думите й, повечето българи са с тунелно зрение. Именно заради това те не успяват да си помогнат сами и се налага някой да им покаже всички възможности. В такава ситуация изпаднала и дама, която се труди като мениджър на компания и въпреки високия пост, който заемала, не се чувствала удовлетворена от живота си.

Обади ми се и ми каза: Галина, аз пилея своята енергия. Ти си много енергична. Как да бъда като теб?

Започнахме да търсим къде пилее енергията си.

Оказа се, че я разпилява между съпруга си и любовниците

Това се случва обикновено, когато нямаш признание от родителите и главно от майката, обяснява Галина Георгиева и добавя, че след като открили проблема, започнали да работят по придобиване на увереност.

По думите й, увереността се постига изключително лесно. Просто трябва да си дадем сметка какво сме постигнали. И защото не всеки има високи постижения - Галина им давала най-простите примери, като този, че са се научили да шофират или да завиват крушка. Споделя, че самата тя дълги години е смятала умението си да танцува за даденост.

„Впоследствие разбрах колко е трудно човек да бъде научен да контролира краката си, ръцете си, да се движи в ритъма“, обяснява Галина Георгиева. Съветва хората, които са неуверени в себе си, да извадят лист и химикал, да седнат и да напишат между 20 и 50 свои качества. Това било само началото на трансформацията, но последващите терапии и напътствия водели до зашеметяващ резултат -

нямало и помен от плахия някога човек. 

Като треньор по личностно развитие - освен консултации, тя дава и безплатни съвети във Фейсбук страницата си. Тематиките подбира спрямо въпросите, с които се обръщат най-често хората към нея. Обикновено българите се интересували как да спрат да бъдат угодни на всички, да се тревожат по-малко, защо жените привличат слаби мъже, как дамите да бъдат силни, но да запазят женствеността си.

Галина Георгиева обаче не загърбва съвсем танците. Решава да прилага танцова терапия на хората. Тя е първата в България, която съчетава психологията с танца. По думите й, човек може да се излекува от почти всяка болест танцувайки. Тези, които са кибритлии, трябвало да се носят в ритъма на валса, защото в танца имало много вдишвания.

„Вдишвайки, ти пълниш дробовете си с кислород, с което напрежението започва да намалява“, обяснява Георгиева. Страдащите от проблеми със ставите пък е препоръчително да танцуват куикстеп заради множеството прикляквания, които влияят добре на ставите.

Бели денсът се препоръчва при проблеми с матката и корема,

защото при него активно участва коремната мускулатура. Танцът на кокетките е ча-ча-ча,  при депресия на помощ идва самбата, а при гняв - пасо добле.

Треньорът по личностно развитие Галина Георгиева помага на хората в решаването на проблемите им и с мандала танц. Той допринася за отключване на женската сексуална енергия. „Танцува се, като се правят осмици в ханша. Същите движения се изпълняват и с ръцете. Това символизира безкрайността на Вселената и по този начин минаваме през всички 7 чакри - някои от тях отговарят за половата система, други за сърдечносъдовата, за привличане на повече пари“, обяснява Галина Георгиева и добавя, че самата практика не е лесна.

„Където има съпротивления и блокажи, ръцете омаляват, раменете започват да тежат. Хората се прозяват, започват да текат сълзи, когато има проблем в родовата система. Възможно е и усукване на дланите“, разяснява Георгиева. От това тя разбирала какъв е проблемът и започвали да работят по преодоляването му.

В мандала тя работи с жените и за създаване на лични граници. За да не мърмори жената вкъщи на мъжа си, пък се събират всички в кръг и започват да мрънкат една на друга.

Треньорът по личностно развитие планира в края на август или началото на септември да направи семинар с пловдивчани в известен пловдивски хотел. Там Галина Георгиева ще им даде полезни съвети и препоръки.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?