„Севилският бръснар“ очарова пловдивчани на Античния СНИМКИ

„Севилският бръснар“ от Джоакино Росини беше поставен на сцената на Античния театър в Пловдив. Това е второто премиерно заглавие в програмата на OPERA OPEN 2021.  Спектакълът е с диригент Павел Балев и режисьор доц. Нина Найденова.

Зрителите бяха запленени от харизматичния Хулиан Енао Гонзалес, с кариера във виенския оперен театър Theater an der Wien и от баритона с международна кариера Кирил Манолов. Останалите роли се изпълняват от солистите Вера Гиргинова, Евгений Арабаджиев, Александър Носиков, Август Методиев и Елена Чавдарова – Иса.


„Севилският бръснар“ е една от най-известните комични опери в света, а рефренът „Фигаро! Фигаро! Фигаро!“ отдавна се е превърнал в любим на милиони зрители.

Режисьорът Нина Найденова с намигване изследва известния цитат "Глупостта и суетата ходят ръка за ръка“ на Пиер дьо Бомарше - автор на пиесата "Севилският бръснар".

Костюмите и маските на художника Николина Костова – Богданова и хореографията на Боряна Сечанова акцентират ярката индивидуалност на всички образи.

Сценографът Елица Георгиева пренася публиката в Севиля като преобразява цял един сектор на Античния театър в портокалова горичка. Спектакълът ще се играе и на 27. август.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?