Следвайте ни

Сестрата на Графа показва живопис на Есенните изложби

viber icon

Девет известни български творци от различни поколения ще изложат творбите си в три знакови къщи на Стария град в рамките на „Националните есенни изложби”.

Те ще бъдат открити на 1 септември от 18 часа в Балабановата къща. Изложбите ще са в Балабановата къща, Хиндлиян и постоянната експозиция „Мексиканско изкуство”. 

В рамките на месец творби ще покажат интересни имена като професорът от НХА Светозар Бенчев, скулпторът Даниел Мирчев и пловдивчанина Ангел Гешев. 

В къщата „Мексиканско изкуство” живопис ще покаже младата Нора Ампова – сестра на певеца Влади Ампов – Графа.

Другата талантлива художничка, която ще видим е Явора Петрова. Тя ще покаже работите си в Сводестата зала на Балабановата къща. 

Преподавателката от НБУ Лиляна Караджова е в къща Хиндлиян, а колегата й от Академията - асистент Венцеслав Шишков показва скулптура в двора й. 

Тазгодишните есенни изложби са наречени „Прагове и белези”. От 2013 престижният форум смени изцяло формата на представяне.

Целта бе да има някаква тематична логика в тях. В проекта Форсиране на избора (2013) се показаха десет наскоро завършили професионалното си обучение художници.

Линията се запази и в проектите „Отстранени системи”, „Ан пасан”, и  „Огледало”. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?