1939

Семейство разказва как извървя 100 000 км пеш и на стоп

Семейството пътешественици Маги и Цветин Шущаркови, което измина над 100 000 километра пеш и на стоп най-опасните страни на Азия, ще представи новата си книга „Пътеводител за омагьосани земи“ в НБ „Иван Вазов” на 6 март от 17.30 часа.

Маги и Цветин се запознават преди 12 години на един зимен поход в Рила. Малко след това започват да обикалят заедно света. Опасните ситуации са част от пътешествията им, като това да бъдат нападнати от разбойници с мачете в Индонезия или да пътуват с военен ескорт на границата между Пакистан и Афганистан. Описват как успяват да се спасят от военната хунта в Мианмар и дори как да се храниш здравословно с азиатските храни.

„Пътеводител за омагьосани земи“ е втората им книга, като първата бе „Палецът на свободата”. Тя води из мистични кътчета в света - в Югоизточна Азия. Последните петнайсет години от живота си двамата посвещават на експедиции и пътешествия из Азия и Африка. През 2015 г. поемат на четиригодишно пътуване на автостоп и изцяло по земя, като целта им е да прекосят Азиатския континент и да достигнат Океания и Австралия, без да летят нито веднъж със самолет. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тези с чалмите ли

Тези с чалмите ли

02.03.2023 | 12:24

Са семейството... 100 хил. км къде са отишли, сигурно до. луната и обратно....!?

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?