Следвайте ни

„Сцена на кръстопът“ започва с "Ромео и Жулиета"

Стефан Данаилов вдига завесата на собствения си житейски роман за финал на феста

"Сцена на кръстопът" тази година започва на знаковата за света дата 11 септември. Вместо за насилието и сблъсъка на цивилизациите обаче на тази дата в Пловдив ще властва любовта с вечната история на Ромео и Жулиета. От 19 часа в Драматичния театър тя ще бъде пресъздадена с магията на танца от балет "Арабеск".  

Слогънът на тазгодишното издание е „Театъра вълшебното”, а негов автор е креативният директор на фестивала Елин Рахнев. "Сцена на кръстопът" започва с най-великата любовна история на всички времена и ще завърши с истински романс. В него самият Стефан Данаилов ще вдигне завесата, за да ни разкрие най-съкровените тайни на собствения си живот. 

Първите дни от програмата обаче, както се полага, са за великия Шекспир.  След "Ромео и Жулиета" изкушените от театралното изкуство ще могат да се посмеят с вълшебните истории от „Сън в лятна нощ“. Темата за любовта се завръща на сцената с „Къщата на спящите красавици“.  

По-нататък ни очаква мистичният „Танцът Делхи“ и „След репетицията“. Следват "Честита съпруга“, „Вишнева градина“ и „Терапевти“, в която ще получим нагледен пример и артистични съвети как да започнем да харесваме повече себе си. 

Програмата на фестивала е изключителна наситена и разнообразна по отношение на творческите послания на авторите на сценариите, режисьорите на спектаклите и актьорите. Всяко представление си струва, затова не пропускайте „Пияните“, „Кралят Елен“, „Петел”, „Лисичета“, „Три високи жени“, „Едно чаровно лято“, „Чудаци“ или „Палачи“.  

Украинските гости на фестивала ще ни разкажат колко е интересно да си „Мъжът на жена ми“, а след тяхната творческа провокация ще се срещнем за пореден път с героите от Гоголевия „Нос“. После идва времето за щурото пътуване в историята на младия 20. век с театралната версия на „Чамкория“.   

В съпътстващата програма Младен Влашки ще ни разкаже за книгата си „Млада Виена в млада България“. 

"Сцена на кръстопът" ще завърши на 24 септември, представяйки книгата и филма „Романът на моя живот“ на проф. Стефан Данаилов. В компанията на свои студенти от различни години Мастера ще бъде докрай откровен с пловдивската публика и лично ще поздрави всички в залата по случай финала на 22-рото фестивално издание.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?