Следвайте ни

„Сцена на кръстопът“ започва с "Ромео и Жулиета"

Стефан Данаилов вдига завесата на собствения си житейски роман за финал на феста

viber icon

"Сцена на кръстопът" тази година започва на знаковата за света дата 11 септември. Вместо за насилието и сблъсъка на цивилизациите обаче на тази дата в Пловдив ще властва любовта с вечната история на Ромео и Жулиета. От 19 часа в Драматичния театър тя ще бъде пресъздадена с магията на танца от балет "Арабеск".  

Слогънът на тазгодишното издание е „Театъра вълшебното”, а негов автор е креативният директор на фестивала Елин Рахнев. "Сцена на кръстопът" започва с най-великата любовна история на всички времена и ще завърши с истински романс. В него самият Стефан Данаилов ще вдигне завесата, за да ни разкрие най-съкровените тайни на собствения си живот. 

Първите дни от програмата обаче, както се полага, са за великия Шекспир.  След "Ромео и Жулиета" изкушените от театралното изкуство ще могат да се посмеят с вълшебните истории от „Сън в лятна нощ“. Темата за любовта се завръща на сцената с „Къщата на спящите красавици“.  

По-нататък ни очаква мистичният „Танцът Делхи“ и „След репетицията“. Следват "Честита съпруга“, „Вишнева градина“ и „Терапевти“, в която ще получим нагледен пример и артистични съвети как да започнем да харесваме повече себе си. 

Програмата на фестивала е изключителна наситена и разнообразна по отношение на творческите послания на авторите на сценариите, режисьорите на спектаклите и актьорите. Всяко представление си струва, затова не пропускайте „Пияните“, „Кралят Елен“, „Петел”, „Лисичета“, „Три високи жени“, „Едно чаровно лято“, „Чудаци“ или „Палачи“.  

Украинските гости на фестивала ще ни разкажат колко е интересно да си „Мъжът на жена ми“, а след тяхната творческа провокация ще се срещнем за пореден път с героите от Гоголевия „Нос“. После идва времето за щурото пътуване в историята на младия 20. век с театралната версия на „Чамкория“.   

В съпътстващата програма Младен Влашки ще ни разкаже за книгата си „Млада Виена в млада България“. 

"Сцена на кръстопът" ще завърши на 24 септември, представяйки книгата и филма „Романът на моя живот“ на проф. Стефан Данаилов. В компанията на свои студенти от различни години Мастера ще бъде докрай откровен с пловдивската публика и лично ще поздрави всички в залата по случай финала на 22-рото фестивално издание.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?